Den miljøvenlige elcykel

I disse tider, hvor klimaforandring og grøn bæredygtighed er i fokus, kan det måske virke unødvendigt at have en elmotor på cyklen. Tænker man imidlertid nærmere efter, kan elcyklen faktisk være med til at undgå en højere miljøbelastning.

Forskellen bunder i, om man anser den som et alternativ til den almindelige, 100% klimaneutrale cykel, eller som et alternativ til andre transportmidler. Sammenlignet med en almindelig bil, der kører på diesel eller benzin, er elcyklen nemlig en utroligt grøn mulighed.

Lad bilen stå, og hop på elcyklen

Hvis man for eksempel bor i en afstand fra sit arbejde, hvor der er for langt til at gå eller cykle hver dag, er elcyklen et fantastisk alternativ til bilen. I stedet for at sidde i kø og ose af benzin eller diesel, kan man suse forbi køen på en hurtigere, smartere cykel.

Man har de samme fordele som den almindelige cyklist, som at man kan springe køen over og har førsteret i trafikken. Samtidig kommer man dog også hurtigere afsted. Især i en storby kan dette være en fordel. For bor man eksempelvis i den ene ende af byen og arbejder i den anden, kan biltrafikken være helt uoverkommelig.

I storbyerne bliver utroligt meget CO2 udledt af biler, der kører rundt i cykeltempo. Dette problem bliver reduceret ved en større cykeltrafik, både fordi cyklerne ikke udleder nær så meget CO2, og fordi biltrafikken samtidig bliver formindsket.

Især i danske byer som København eller Århus er dette et oplagt alternativ, fordi vi i Danmark har et fantastisk udbygget cykelstisystem. Som cyklist har du altså en lækker og let infrastruktur, der bringer dig lynhurtigt frem igennem den trafikerede by. Der er ingen grund til at sidde stille i en bil, når man på en cykel kan være ude i den friske luft og gøre noget godt for miljøet. Samtidig gør elmotoren, at man kommer hurtigt og let frem og ikke dukker svedig op på arbejde.

Elcyklen til de lange distancer

Elcyklen er ikke kun velegnet til indbyggere i storbyerne. For bor man i en mindre by eller på landet, er hverdagen typisk kendetegnet ved længere distancer. Der er længere hen til den nærmeste specialbutik. Vejen til arbejdet indebærer måske tyve kilometer på landevejen.

Her er der ikke noget at sige til, at de fleste tyer til bilen. Den offentlige transport er ikke altid fleksibel nok, og vejen kan være for lang for den almindelige cykel. Her kommer elcyklen ind i billedet som det perfekte, miljørigtige alternativ.

I stedet for at tage bilen hver eneste dag, kan man på dage med godt vejr springe på cyklen. Landevejen tilbagelægges hurtigt sådan, samtidig med at man ikke oser af unødvendigt brændstof.